Kvinde sigtet for trusler efter Facebookopslag


Det var et foto af den velkendte dukke som endte med en politianmeldelse af en kvinde, sagen undersøges nu af politiet.


Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse fra en borger, der havde set et opslag i en gruppe på Facebook med et billede af en brændende dukke med statsministerens ansigt og et skilt med teksten ”Hun må og skal aflives”.

På baggrund af anmeldelsen og den indledende efterforskning vurderede Østjyllands Politi, at der kunne være tale om en overtrædelse af straffeloven.

Søndag foretog politiet derfor anholdelse af en kvinde, som blev sigtet for trusler efter straffelovens §119, stk. 1, ligesom der blev sikret tekniske beviser til sagen. 

Sagen har været genstand for stor opmærksomhed i offentligheden, og derfor uddyber Østjyllands Politi nu baggrunden for sigtelsen. 

”Det er en samlet politifaglig og juridisk vurdering af det konkrete opslag, billedet og den kontekst, det bliver bragt i, der gør, at vi vurderer, at der kan være tale om et strafbart forhold. Nu efterforsker vi sagen videre, og så vil det senere være op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale i sagen”, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.