Politi: Demonstration i Odense forløb stort set uden problemer

Aftenens demonstration i Odense blev i følge Fyns Politi afviklet stort set roligt. En enkelt blev dog anholdt og sigtet for at råbe skældsord efter politiet, oplyser ordensmagten og kort før demonstrationens afslutning hvor der blev affyret et par stykker fyrværkeri.

Lørdag var der anmeldt en demonstration i det centrale Odense. De første deltagere forsamledes sig ved 16-tiden på Flakhaven ved Odenses rådhus, og kort før klokken 20 satte demonstranterne sig i bevægelse gennem Vestergade mod Vesterbro ud på en længere gåtur gennem byens gader.

Demonstranterne blev under hele turen fulgt af betjente fra Fyns Politi, og det forløb fredeligt.

Ved 21-tiden var demonstrationen nået frem til OBC, Odense Banegårdscenter, hvor en mindre gruppe demonstranter forlod optoget. Inde i OBC opstod der problemer med en enkelt person, der blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffeloven for gentagne gange at råbe "pansersvin" efter politiet. Den sigtede blev løsladt igen efter endt afhøring.

"Vi har både før og under demonstrationen haft en god dialog med arrangøren af demonstrationen, som gav udtryk for et ønske om, at aftenen forløb fredeligt. Og vi kan med tilfredshed konstatere, at det faktisk først var efter en mindre gruppe havde forladt demonstrationen, at det desværre blev nødvendigt med en enkelt anholdelse", siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.

Demonstrationen blev erklæret for afsluttet klokken 22.15, oplyser Fyns Politi.