Terrortiltalt til byretsdommer: Du er en so og en nazistluder


Arkivfoto


– Det er ikke i orden, at du skal krænke mig, siger den 31-årige MR til retsformanden, da han tirsdag må følges ud fra et retsmøde i sagen om medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade.

Like localeyes.dk på Facebook

Adskillige gange har MR med kommentarer afbrudt retsmøder i Københavns Byret, hvor han fredag blev han sendt ind i et tilstødende lytterum. Her skyllede en byge af seksuelle fornærmelser ned over retsformand Marianne Madsen.

MR fik kaldt byretsdommeren for både “so” og “nazistluder”. Dommeren blev også præsenteret for en seksuel opfordring af en så vulgær karakter, at den ikke er egnet til gengivelse på skrift.

På vej ud fra retssalen tirsdag fik også senioranklager Bo Bjerregaard en kommentar med. Hvad der blev sagt, var dog ikke muligt at høre fra tilskuerrækkerne.

Fire mænd er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, så de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Alle fire nægter sig skyldige i den alvorlige anklage. Sagen mod de fire mænd begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september.

/ritzau/