Terrortiltalt pakkede hash til pushere på Nørrebro


Arkivfoto


Pushere på Ydre Nørrebro fik leveret hash fra en af fire mænd, som er tiltalt for at bistå dobbeltmorderen Omar el-Hussein med terrorisme.

Manden, 31-årige MR, fortæller mandag i Københavns Byret, hvordan han 14. februar sidste år om eftermiddagen havde planer om at møde nogle pushere.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det var den dag, Omar el-Hussein angreb kulturhuset Krudttønden og siden synagogen i Krystalgade. De fire er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene, så de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Alle fire nægter sig skyldige i den alvorlige anklage.

MR sad lidt efter klokken 16.30 på internetcaféen Powerplay sammen med to af de andre tiltalte, 26-årige BH og 21-årige LE. På overvågningsbilleder kan man se, hvordan MR på netcaféen med en lighter sidder og rister tobak til en joint.

MR fortæller mandag i retten, at han kort efter, omkring klokken 17, havde aftalt et møde med tre pushere i området omkring bebyggelsen Mjølnerparken, som ligger nogle hundrede meter fra netcaféen.

– Jeg skulle aflevere noget til dem. De solgte hash for mig, fortæller den 31-årige i retten.

MR er hårdkogt kriminel. Han har været en del af banden Brothas, som blandt andet holdt til omkring Mjølnerparken. Siden har banden skiftet navn til Black Jackets.

Han er tidligere blevet dømt i forbindelse med et våbenfund i en nørrebrolejlighed tilbage i 2008. Det kostede ham knap seks års fængsel. I forbindelse med retssagen dengang udnyttede han i øvrigt noget tumult under et retsmøde til at flygte.

Han blev efterfølgende pågrebet i Tyskland og sendt tilbage til Danmark.

MR var blevet løsladt fra fængslet, en lille uges tid før Omar el-Husseins angreb, men hans kriminelle aktiviteter var han altså i gang med igen. Da han blev anholdt, en måneds tid efter angrebene, fandt politiet også hash i små poser i hans lejlighed.

– Det er det, jeg laver. Jeg deler det op i antal gram og giver det videre til pusherne, som sælger det, fortæller MR i retten.

Sagen mod de fire mænd begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september.

/ritzau/