Hundehvalp blev ædt: Fire hunde låst inde i mindst to døgn


Betjentene på billedet har ikke med den omtalte hundesag at gøre. (Arkivfoto)


Efter en anholdelse og ransagning torsdag aften blev fire hunde efterladt låst inde på en adresse i Græsted, oplyser Dyrenes Beskyttelse. Dyrene var efterladt i to døgn på stedet, og en hvalp blev ædt.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse har de fire hunde gennemlevet et helvede efter deres ejer torsdag aften blev anholdt, og hundene blev efterladt alene indelåst på den anholdtes bopæl i Græsted by.

Det var nu ikke hundejeren som lod sine dyr sejle deres egen sø, det var derimod Nordsjællands Politi som efter at have ransaget den anholdtes bopæl efterlod de fire hunde og en hvalp på stedet, alle forsvarligt låst inde på stedet, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Lørdag blev 1812, Dyrenes alarmcentral, kontaktet om at der på adressen befandt sig flere hunde og at anmelderen vidste at hundenes ejer var blevet varetægtsfængslet – og således havde dyrene været alene i næsten to døgn. Hundene var nu stærkt urolige og ‘det lyder meget voldsomt’, skal en del af anmeldelsen have lydt på.

Dyrenes Beskyttelse kan ikke trænge ind som politiet kan, og derfor bad man om hjælp hos Nordsjællands Politi som, ifølge de forløbige oplysninger fra Dyrenes Beskyttelse, selv havde låst hundene inde efter ransagningen torsdag aften.

Svaret blev dog noget anderledes end Dyrenes beskyttelse havde forestillet sig.

– Vores vagtcentral 1812 blev, med deres egne ord, blankt afvist hos Nordsjællands politi, og opgav til sidst at komme videre ad den vej, forklarer John Stubtoft Nielsen, Områdeformand for Dyrenes Beskyttelse.

Eftersom 1812 havde rendt panden mod en mur hos Nordsjællands Politi, så blev sagen lørdag aften omkring kl. 21.30 sendt videre til Områdeformand John Stubtoft Nielsen, som dog heller ikke havde held til at komme igennem med sagen.

– Vi skal som alle andre følge lovgivningen, og hvis vi ikke kan komme ind et sted så kan vi kun foretage en politianmeldelse og derved håbe på politiets hjælp, siger John Stubtoft Nielsen med tydelig frustration i stemmen.

Lørdag aften ved 23-tiden kom der dog gang i sagerne, idet Nordsjællands Politi ifølge Dyrenes Beskyttelse nu pludselig rykkede ud og fik hentet tre af de ialt fire hunde, og i den forbindelse åbenbarede der sig et skrækscenarie for de indelåste hunde.

– Nu kender jeg ikke den præcise tilstand hos hundene, men de har da som et minimum været tørstige og sultne – og formentlig også en del forvirrede. Ifølge vores oplysninger har en af hundene, den som politiet skal have efterladt på stedet, ædt sin egen hvalp, oplyser John Stubtoft Nielsen, Områdeformand i Dyrenes Beskyttelse.

Hvor hundene er nu og hvilken tilstand de ialt fire hunde nu er i, kender Dyrenes Beskyttelse pt. ikke noget til.

Uanset årsagen til at hundene blev efterladt uden opsyn, eller adgang til mad og vand, så er der formentlig sket en overtrædelse af Dyreværnslovens § 1 som klart siger at: Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.