DF: Bødestraf for at dele sexvideoer er slet ikke nok


– Bødestraf for så alvorlige forbrydelser er til grin. Det er simpelthen ikke godt nok. Der kan vi sagtens sætte ind og stramme op, siger retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofoed. Arkivfoto

Bøder er simpelthen ikke nok. Filmer og deler man en seksuel video af en mindreårig, skal straffen være højere end blot en bøde, mener retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofoed.

– Bødestraf for så alvorlige forbrydelser er til grin. Det er simpelthen ikke godt nok. Der kan vi sagtens sætte ind og stramme op, siger han.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Debatten kommer, efter at fem drenge har filmet og delt seksuelle videoer af en på daværende tidspunkt 15-årige pige. Videoerne er gået viralt på de sociale medier.

Ifølge Radio24syv har to personer fået bøder for at dele videoerne.

Men bødestraf er slet ikke nok, mener Peter Kofoed. Han har torsdag spurgt justitsministeren, hvad der ligger til grund for, at der kun er blevet givet bøder i forbindelse med sagen, og om regeringen ser det som en anledning til at kigge på strafferammen.

– Der er behov for, at vi sender et meget, meget klart signal om, at det her vil vi bare ikke have. Det kan have så alvorlige konsekvenser for unge mennesker, der ikke er i stand til at overskue, hvor vidtrækkende konsekvenser det vil have.

– Vi har de her regler for at beskytte vores børn og unge, siger Peter Kofoed.

/ritzau/