Dramatisk pengeskabstyveri: Betjent hang efter flugtbil


Bilens fører undgik betjenten, hvorved denne kom til at hænge efter køretøjet og fik skader på hånd og det ene ben, inden han måtte slippe grebet. Arkivfoto


Tirsdag aften var det ved at gå meget galt da tre pengeskabstyve forsøgte at køre fra politiet. En betjent kom til skade da han hang efter flugtbilen.

Tre personer begik tirsdag aften kl. 21.26 indbrud i en villa på Espevej i Harlev. Fra stedet stjal de et pengeskab, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Et vidne så de tre personer ankomme i deres bil og tilkaldte politiet. Da politiet kom frem, var de tre personer på vej væk fra villaen og ud i deres bil.

Politiet nåede at anholde den ene gerningsmand, en 26-årig mand fra Aarhus, mens de to andre nåede ind i bilen og forsøgte at køre fra stedet.

En betjent fik knust ruden til førersædet og forsøgte at få fat i nøglerne.

Bilens fører undgik betjenten, hvorved denne kom til at hænge efter køretøjet og fik skader på hånd og det ene ben, inden han måtte slippe grebet.

En biljagt fra Harlev via Silkeborgvej, Røgelvej og Ingasvej endte på parkringspladsen ved City Vest på Gudrunsvej, hvor de to løb fra køretøjet.

En betjente eftersatte den ene gerningsmand til fods og fik ham anholdt kort derfra.

Den anden gerningsmand blev fundet af en af politiets hunde, da han lå og gemte sig under et halvtag mellem en væg og to skraldespande.

Den første blev anholdt kl. 21.40, og de to næste kl. 21.50. De to sidst anholdte er en 24-årig mand fra Aarhus (fører af bilen) og en 21-årig mand fra Sabro.

Den 24-årige, der førte bilen, er sigtet for på hensynsløs måde, at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. Han fremstilles for dette onsdag kl. 13.30 i retten i Aarhus.

Det er endnu ikke afgjort, om de øvrige løslades eller fremstilles.