Apple lancerer billigste nye iPhone nogensinde


Iphone SE.


Den nye iPhone SE, som Apple præsenterede mandag aften dansk tid, bliver den billigste nylancerede iPhone nogensinde. Det oplyser Apple under en præsentation i byen Cupertino i Californien.

Her viste Apple-chef Tim Cook de seneste tilføjelser til iPhone- og iPad-serierne frem.

Prisen på den nye iPhone SE ligger på 399 dollar – svarende til lidt over 2500 kroner – og den nye telefon kan bestilles fra torsdag.

Det vides endnu ikke, hvornår den kommer til Danmark, og traditionelt set har telefonen været dyrere at anskaffe herhjemme.

Trods iPhone SEs klejne størrelse på ti centimeter vil den være udrustet med lige så meget ydeevne som en iPhone 6, oplyser Apple.

Derudover har Apple forsøgt at forbedre batteriet, så det fremover holder længere.

På iPad-siden var der også nyt. Her præsenterede Apple en mindre udgave af iPad Pro, der er rettet mod brugere, der også benytter deres iPad til arbejde.

Både i sin nye og gamle størrelse har Apple installeret en kraftigere chip, der skal forbedre hastigheden i deres tablet. Derudover kan en iPad Pro nu købes med mere plads i en udgave, der har 256 GB.

Apple har noteret sig, at brugere og forskere har klaget over, at deres telefoner og iPads blå lys, gør det sværere at falde i søvn efter brug.

For at løse det problem præsenterer Apple en funktion, firmaet kalder True Tone.

Den skal ved hjælp af telefonens GPS-oplysninger, som nedtoner lyset fra skærmen, så det bliver varmere farver, der skal gøre det nemmere at falde i søvn efter brug om aftenen eller natten.

/ritzau/