Politiet advarer: Ny form for Dankort-svindel via telefonen


Man skal under ingen omstændigheder oplyse koden til sit Dankort, og man skal heller ikke aflevere sit Dankort til en vildt fremmed person, der påstår at være et bud fra banken, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi. Arkivfoto


Fyns Politi har konstateret en ny form for bedrageri, hvor Dankort bliver franarret borgere med efterfølgende hævninger i automater.

Foreløbig har politiet fået tre anmeldelser.

Fremgangsmåden er, at borgeren bliver kontaktet telefonisk af en person, som påstår, at han ringer fra banken og kan se, at borgerens Dankort er udløbet og derfor ikke kan benyttes til køb. Derefter beder personen i telefonen om at få oplyst koden til Dankortet, og han oplyser, at kortet med det samme vil blive afhentet og ombyttet. Mens samtalen er i gang, ringer det så på døren hos borgeren. Borgeren udleverer kortet, og straks efter bliver der hævet betydelige beløb.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

-Vi må på det kraftigste advare om ikke at hoppe på den limpind. Man skal under ingen omstændigheder oplyse koden til sit Dankort, og man skal heller ikke aflevere sit Dankort til en vildt fremmed person, der påstår at være et bud fra banken, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Bankerne benytter aldrig den form for fremgangsmåde til at ombytte Dankort. Når et Dankort udløber, vil der automatisk blive fremsendt et nyt fra pengeinstituttet.