Terrortiltalt sad ved siden af el-Hussein på netcafé


Politiet undersøger internetcaféen Powerplay hvor terrortiltalt sad ved siden af Omar el-Hussein.


En 21-årig mand rejste sig og overlod sin computer til Omar el-Hussein. El-Hussein brugte efter alt at dømme netop den computer til at forberede sit angreb på synagogen i Krystalgade.

Det er overvågningsbilleder fra internetcaféen Powerplay, som viser, at det skete. Billederne bliver mandag afspillet i Københavns Byret.

Like localeyes.dk på Facebook

Her er den 21-årige sammen med tre andre mænd tiltalt for at tilskynde og bistå Omar el-Hussein i forbindelse med hans angreb på synagogen natten til 15. februar sidste år. Anklagemyndigheden mener, at de fire er medskyldige i terror.

Mændenes påståede bistand til el-Hussein er ifølge anklagemyndigheden sket i tiden umiddelbart efter angrebet på Krudttønden, som skete 14. februar ved 15.30-tiden.

Overvågningsbillederne fra netcaféen er fra tidsrummet mellem klokken 18 og 22 den aften. På billederne ser man 21-årige LE sidde ved computer nummer 15 på caféen.

Oplysninger fra Google viser, at der netop fra den computer bliver søgt på Lars Vilks. Søgningen sker klokken 19.44. Det var netop muhammedtegneren Lars Vilks, som holdt foredrag på Krudttønden, da stedet blev angrebet.

– Jeg ved ikke, hvem Lars Vilks er, fortæller den 21-årige mandag i retten.

Det var klokken 21.14 den aften, at Omar el-Hussein ankom til netcaféen Powerplay på hjørnet af Nørrebrogade og Skodsborggade på Nørrebro i København. På overvågningsbillederne kan man se el-Hussein gå ind og overtage computer nummer 15.

LE sidder i minutterne efter ved computeren ved siden af. I det tidsrum viser oplysninger fra Google, at computer nummer 15 foretager søgninger på “Christiansborg” og flere adresser. En af adresserne tilhører Dansk Folkeparti-politikeren Mogens Camre.

LE afviser mandag i retten, at han ser nogle af søgningerne, som altså bliver foretaget af Omar el-Hussein. Det er også på netcaféen, at el-Hussein søger på synagogen i Krystalgade.

El-Hussein er også inde på synagogens hjemmeside. Og specifikt er han inde på en del af siden, hvor der står oplysninger om det arrangement, der var den aften og nat i synagogen.

Forløbet er vigtigt i sagen. For ifølge anklagemyndigheden består de fire tiltaltes bistand til el-Hussein blandt andet i at lade ham bruge en computer på Powerplay og for betaling af brug af computeren.

De fire nægter sig skyldige i anklagerne om medvirken til terror.

/ritzau/