Yahya Hassan: Tre mænd forsøgte at myrde mig i går


Foto: Facebook/Yahya Hassan. Læs hele Yahyas opslag på Facebook i bunden af artiklen


Yahya Hassan skriver på Facebook, at han blev jagtet af tre mænd med sabler og køller. Han tog flugten blot for at blive ramt af en varevogn.

Episoden fandt sted lørdag aften, da han holdt for rødt på sin motorcykel på Randersvej i Aarhus.

Ifølge Yahya kommer en bil kørende mod ensretningen med direkte kurs mod digteren.

Ud af bilen, som spærrer vejen, hopper tre mænd, som er bevæbnet med sabler og køller.

– Den blokerer vejen foran mig, og tre “mænd” stiger ud med store ISIS-sabler og køller. Jeg smider min motorcykel for at løbe for livet, skriver Yahya Hassan på Facebook.

Flugten bliver dog ganske kort, for umiddelbart efter bliver Yahha Hassan ramt af en varevogn, og han ryger ind under køretøjet.

– Jeg lå med to tons på hovedet og følte at jeg kunne splatte ud når som helst. Heldigvis havde jeg motorcykelhjelm på, så de kunne bakke tilbage henover mig og slippe mig fri, da de forsøgte at finde ud af hvordan de skulle gribe situationen an, skriver han videre på Facebook.

Overfor BT vil politiet ikke bekræfte, at Yahya Hassan har været involveret i en ulykke, men de vil gerne bekræfte, at den har fundet sted.

– Vi modtager besked om et færdselsuheld 22.38 lørdag aften og kan bekræfte, at manden er blevet skadestuebehandlet, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi til BT.

Yahya Hassan skriver, at han kender ansigterne på dem, som stod bag overfaldsforsøget, og at de kommer fra Black Army.

– 1-0 til Black Army. Undskyld, men jeg bliver ved med at stå på benene. Mine fjender bør frygte at jeg stadig kan træffes i levende live. Jeg glæder mig til 2. halvleg, skriver Yahya Hassan på Facebook.

Yahha Hassan beretter desuden, at episoden også førte til, at han hårdt såret blev lagt i håndjerne og fragtet på politigården.

Det var fordi betjentene ville udtage en blodprøve, hvilket digteren ikke fandt passende.

– Politiet skal snage i om jeg har røget en joint for tre uger siden, eller kørt motorcykel uden kørekort, skriver han.

Det førte angiveligt til at betjentene med magt lade den sårede digter i håndjern og fjernede ham fra hospitalet for at tage ham med en tur på politigården.

– … blev så lagt i håndjern og kørt ned i detentionen, hvilket har forværret mine skader, men pyt nu med det. Da jeg blev løsladt tog jeg tilbage til skadestuen, og blev mødt af et personale, der aldrig havde set noget lignende.

Siden nytårsaften er jeg blevet forsøgt myrdet tre gange. Et brandattentat og to knivattentater plus det løse. I går…

Posted by Yahya Hassan on Sunday, 13 March 2016