Anklager: Pige og syrienkriger ville bombe skoler


Politiet og EOD undersøger pigens hjem i Kundby den 13. januar.


En 16-årig pige fra Nordvestsjælland sigtes for at planlægge angreb på to skoler, herunder en jødisk privatskole i København.

Også en 24-årig tidligere syrienkriger er sigtet. Han anklages for at have medvirket til den 16-åriges planer. Blandt andet har han hjulpet pigen med at anskaffe bombemanualer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ifølge anklageren planlagde de sigtede at begå terror mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske privatskole Carolineskolen.

Den 16-årige pige nægter sig skyldig i anklagerne. Hun vil ikke udtale sig på nuværende tidspunkt, siger hendes forsvarer.

Også den 24-årige nægter sig skyldig.

Efter de to anholdelser har PET vurderet, at der ikke er anledning til at ændre vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig. PET kan af sikkerhedsmæssige hensyn ikke oplyse, hvilke sikkerhedstiltag sagen har givet anledning til. PET kan dog oplyse, at PET ikke i anledning af sagen har anbefalinger til ændret adfærd ved og i de nævnte skoler.

Personer, der mener at have oplysninger af interesse for efterforskningen, opfordres til at henvende sig til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46 35 14 48.