Holland udleverer fire mænd i stor kokainsag til Danmark


Kvartetten sigtes for at have haft en finger med i spillet, da 310 kilo kokain landede i virksomheden Holger Christensen i Esbjerg sidste sommer. Arkivfoto


En domstol i Holland har netop besluttet at udlevere fire mænd til Danmark i en af de største sager om kokain nogensinde.

Det bekræfter lederen af politiets specialgruppe, Task Force Vest, over for Ritzau onsdag.

– De kan snart hentes til Danmark, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Kvartetten sigtes for at have haft en finger med i spillet, da 310 kilo kokain landede i virksomheden Holger Christensen i Esbjerg sidste sommer.

Like localeyes.dk på Facebook

Stoffet, der lå i nogle sække, har en meget stor renhed og kunne blandes op til 1200 kilo, har politiet vurderet.

Det er en domstol i Rotterdam, som netop har sagt god for udlevering til retsforfølgelse i Danmark.

LÆS OGSÅ: Værdi op mod en milliard: Gigantfund af kokain i Esbjerg
Også to andre mænd fra Antwerpen i Belgien er blevet udleveret, og politiinspektøren håber, at straffesagen kan afvikles i fjerde kvartal.

En af mændenes forsvarere har fastslået, at hans klient nægter sig skyldig.

Om politiet under efterforskningen har beslaglagt værdier som ejendomme, biler eller kontanter, ønsker Brian Voss Olsen ikke at sige noget om.

– Sagen har været kørt bag lukkede døre, forklarer han.

Det har tidligere været fremme, at politiet også har efterforsket i lande uden for Europa i forsøget på at afsløre kokainens rejse til Esbjerg.

Desuden har Rigspolitiets rejsehold samt betjente i Holland og Belgien arbejdet med sagen.

For et par år siden dukkede lignende mystiske sendinger op hos blandt andre Coop. Her blev der fundet adskillige kilo kokain skjult blandt bananer.

I alt blev der i flere tilfælde fundet omkring 468 kilo kokain, har Østjyllands Politi tidligere oplyst til Ritzau. Disse sager kigger Task Force Vest nu også på.

– Vi forsøger at undersøge, om der er en sammenhæng. Men det er vi ikke færdige med endnu, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

/ritzau/