Facebookstifter: Vi har ikke tacklet had godt nok


Arkivfoto


Racistiske og hadefulde kommentarer har fået lov til at fylde for meget på Facebook. Det indrømmer Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, ved et møde i Berlin fredag.

– Jeg tror ikke, vi gjorde det godt nok, sagde Mark Zuckerberg til mødet med cirka 1400 tyske Facebookbrugere.

Hans udtalelse kommer, efter at der i Tyskland har været stærk kritik af Facebook for ikke at gøre nok ved problemet. Det har især været påpeget, at der har været mange hadefulde kommentarer om flygtninge.

Facebook prøver dog at løse problemet i Tyskland. For et par uger siden hyrede de et team på 200 mand i Tyskland, og de kigger nærmere på de kommentarer, der bør slettes i forhold til Facebooks egne regler og den tyske lov.

– Hadefulde udtalelser er der ikke plads til på Facebook og i vores samfund, sagde Mark Zuckerberg.

Facebook har ikke tidligere tænkt på migranter som en gruppe, der har haft brug for beskyttelse, forklarede han.

– Det at lære mere om tysk kultur og tysk lov har fået os til at ændre vores tilgang til det.

– Det er et stykke arbejde, der altid er i gang. Jeg vil ikke stå her i dag og påstå, at vi er perfekte. Det er vi bestemt ikke, sagde han ifølge Reuters.

Facebookstifteren sluttede sine holdninger til hadefulde kommentarer af med at rose Tyskland for sin politik i forhold til flygtningekrisen.

– Jeg håber, at USA vil følge Tysklands eksempel.

– Det er absolut en model for verden, sagde han.

Onsdag fik Facebook nye funktioner med de såkaldte “reactions”. Dermed fik det sociale medies velkendte “synes-godt-om-knap” selskab af flere nye knapper, så det også er muligt at vise følelser som vrede, tristhed og overraskelse.

Det er dog stadig ikke muligt at vende tommelfingeren nedad med en synes-ikke-godt- om-knap.

/ritzau/dpa