Speedbåd i havsnød: Fire personer drev ud i Kattegat

GILLELEJE: En hyggetur i en angiveligt nyindkøbt ældre speedbåd endte en hel del mere dramatisk end ejeren havde planlagt, og redningsbåden ‘Rescue Gilleleje’ måtte en tur på vandet.

Tre voksne og et mindre barn kom i alvorlige vanskeligheder torsdag eftermiddag, da en tur i en ældre Bayliner speedbåd endte i en potentielt livsfarlig situation.

Under turen satte bådens motor pludselig ud, og trods man ombord arbejdede med motoren et stykke tid lykkedes det ikke at få den genstartet, således drev båden blot længere og længere væk fra kysten i nordlig retning i Kattegat.

Ved 18-tiden lykkedes det for personerne ombord at få kontakt til 1-1-2, og slå alarm. Alle ombord bar redningsveste, men tilsyneladende havde båden ikke haft VHF radio eller raketter/nødblus ombord og mindst en lystsejler havde passeret den drivende båd i den tro at man blot lå og fiskede – heldigvis havde mobiltelefonen endnu kunnet nå ind til land.

Kort efter alarmopkaldet blev Frederiksborg Brand & Redning alarmeret, og brandmandskabet fra Gilleleje kunne kort efter sætte Gribskov Kommunes redningsbåd, Rescue Gilleleje, i vandet. Efter at være kommet i vandet kunne redderne ombord via redningsbådens udstyr hurtigt finde den drivende speedbåd, så nu lå op mod flere kilometer fra land og nærmede sig faretruende sejlrenden for de store skibe ind og ud af Øresund.

Sammen med den kraftige vind var bølgerne også begyndt at rejse sig, så det havde på ingen måde været en fornøjelse eller ufarligt for personerne i båden, som havde været meget glade for at se ‘Rescue Gilleleje’ og de tre reddere ombord.

Med en hastighed på 4-5 knob blev den havarerede speedbåd roligt trukket ind mod Gilleleje Havn, hvortil den ankom omkring kl. 19.15 og her blev slæbt ind til slæbestedet ved Gilleleje Sejlklub. Ejeren af det havarerede fartøj fik straks båden op på en bådtrailer, og kørt væk for reparation af motoren.

Der er ingen meldinger om at nogen kom fysisk tilskade under den uheldige sejltur.