Forsvarer i Fields-sag: Selvfølgelig må min klient skyde tilbage


Det ene skud ramte en person i armen, mens det andet ramte en dengang 16-årig ung mand i ryggen, der gjorde ham lam fra livet og ned. (Foto af anholdt ved Fields den 19. marts 2015).


– Når der skydes med pistol mod min klient, så må han selvfølgelig også skyde tilbage med sin revolver.

Det siger forsvarer Lasse Martin Dueholm tirsdag i Københavns Byret om sin klient, som har erkendt, at det var ham, der afgav skuddene i storcentret Field’s i marts sidste år, som ramte to personer fra en rivaliserende gruppering.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det ene skud ramte en person i armen, mens det andet ramte en dengang 16-årig ung mand i ryggen, der gjorde ham lam fra livet og ned.

En ven til de to ramte personer har erkendt, at han også affyrede fem skud uden at ramme nogen, men det er uvist hvem, der skød først. Begge parter påstår, at det var den anden.

Anklageren i sagen, Tomas Hugger, er uenig i forsvarerens vurdering af nødværge.

– Hvis den ene gruppe skyder først, må den anden så skyde igen? Her er svaret helt klart nej. Er vi ikke ude i noget, der ligner en western film, hvis man har lov til at skyde sig ud af problemerne? Det har jo ikke noget med nødværge at gøre, siger anklageren.

– Der var ingen grund til at medbringe våben, ingen grund til at skyde med dem og der var ingen grund til, at det skulle foregå klokken 12, hvor der er fuld af mennesker.

Hele forløbet i Field’s er veldokumenteret i form af videoovervågning, men der findes ingen videooptagelser af skudepisoden i parkeringskælderen.

Anklageren vil have alle ni tiltalte dømt for drabsforsøg, da han mener, at de alle vidste, hvad der kunne ske i Field’s. De gik ikke til politiet, men accepterede det og ville selv løse det ved hjælp af våben, fortæller han.

Tirsdag fortsætter de andre forsvarere i sagen med deres procedurer.

/ritzau/