Politiets kugler kunne ikke skyde gennem ruderne på Krudttønden


Krudttønden, den 15. februar 2015


Flere af politiets kugler blev stoppet af ruderne på Krudttønden.

Det er sandsynligvis en af grundene til at Omar El-Hussein angreb Krudttønden kunne slippe væk efter at have dræbt filminstruktør Finn Nørgaard og sårede fire politifolk, da han angreb Krudttønden 14. februar sidste år.

Det skriver TV 2.

Tilsammen skød politiet ellers 21 skud tilbage imod Omar El-Hussein, men flere af dem sad fast i ruden.

– Det er jo vanvittigt uheldigt. Det går ikke. Politiet skal have noget ammunition, som kan bruges i den type situationer også. Vi er oppe i noget, som i bogstaveligste forstand er livsfarligt, og så skal det faktisk også være noget, der fungerer, siger professor i politiret på Københavns Universitet, Henrik Stevnsborg, som i mange år har fulgt debatten om politiets våben.

Efter terrorangrebet lavede myndighederne en evaluering af deres egen indsats. Den fremlagde daværende justitsminister Mette Frederiksen sådan her:

– Myndighederne konkluderer, at det samlede beredskab i forbindelse med terrorangrebet var godt forberedt. Overordnet set håndterede politiet opgaven godt og professionelt.

Men i evalueringen står altså intet om, at en stor del af politiets kugler ikke kunne skyde igennem ruderne på Krudttønden.