Politi frygter nye skyderier: Brothas og Gremium er i konflikt


Der blev affyret 16 skud på Gremiums klubhus


Rockerklubben Gremium og banden Brothas er i konflikt og politiet frygter at det vil føre til flere skyderier. De har nu lukket Gremiums klubshus i Haslev.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag aften i en pressemeddelelse.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har netop udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Finlandsgade 27 i Haslev. Forbuddet gælder fra i dag klokken 19 og 14 dage frem til og med den 16. februar 2016, lyder det fra politiet.

Baggrunden for beslutningen er en akut konflikt mellem Gremium og Brothas. forklarer politiet.

Denne konflikt skulle være baggrunden for, at der i nat er blevet afgivet 16 skud mod Gremiums klubhus i Haslev.

Klubhuset er beliggende i område med bl.a. en uddannelsesinstitution, en sportsklub og forskellige arbejdspladser.

Politiet vurderer på baggrund af deres efterforskning, at der er en risiko for at konflikten kan føre til flere skudepisoder.

– Vi er ikke i tvivl om, at der er en konflikt mellem grupperne, og vi kan ikke acceptere at det skal udgøre en potentiel risiko for borgere, som færdes i det område, hvor Gremiums klubhus ligger, siger politiinspektør Kim Kliver, og fortsætter:

– Vi har erfaring for, at der i konfliktsituationer i bandemiljøet anvendes skydevåben, hvilket også har været tilfældet ved nattens episode ved klubhuset i Haslev. Derfor ser vi på situationen med stor alvor og vi ønsker først og fremmest at sikre lokalbefolkningens tryghed. Samtidig sender vi også et signal til bandegrupperingerne om, at vi ikke vil tolerere, at de udsætter andre for fare, siger Kim Kliver.