Ni er sigtet for at smugle kokain til Danmark fra Brasilien


  Arkivfoto

  En anklager fra Københavns Politi vil fredag bede en dommer i Københavns Byret om at varetægtsfængsle syv personer i en større sag om indsmugling af kokain.

  Københavns Politi oplyser på Twitter, at de syv sammen med to andre torsdag blev anholdt og sigtet for indsmugling af ikke under 21 kilo kokain. To af de anholdte er dog blevet løsladt.

  En af de sigtede har ifølge politiet relation til rocker- og bandemiljøet. Den indsmuglede kokain skulle komme fra Brasilien.

  Anholdelserne skete i forbindelse med en politiaktion, hvor der også blev foretaget ransagninger flere steder på Sjælland. Ifølge politiet blev der foretaget ransagninger på 15 adresser.

  Her fandt man forskellige effekter, som efter politiets opfattelse underbygger mistanken.

  Blandt andet er der sket ransagning på en adresse på Gladsaxe Møllevej i Søborg ved København. Her er der ifølge efterforskningsleder Knud Hvass fundet en smule narko og andre effekter.

  – Men det er ikke store mængder stof, som er fundet ved ransagningerne, siger han.

  Store mængder stof fandt man imidlertid juledag, da man i Københavns Lufthavn beslaglagde en kuffert med ni kilo kokain. En kvinde og en mand fra Brasilien blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

  Det er efterforskningen af den sag, som nu har ført til nye anholdelser og sigtelser.

  En af de sigtede, som anklagemyndigheden vil have fængslet fredag, er for syg til at møde i retten og bliver derfor fremstillet in absentia, som det hedder.

  Der har været rygter om, at der skulle være tale om coronavirus, men ifølge Knud Hvass er der ikke noget, der tyder på det.

  En anden af de sigtede har været under mistanke for at være smittet med corona. Knud Hvass fortæller, at Vestre Fængsel har haft kontakt til sundhedsmyndighederne, som ud fra mandens symptomer har vurderet, at der ikke er tale om corona.

  Fredagens retsmøde afvikles for lukkede døre. Det betyder, at offentligheden ikke har adgang til retsmødet og heller ikke adgang til indsigt i de oplysninger, som anklagemyndigheden fremlægger i retten – altså politiets foreløbige beviser.

  Grundlovsforhøret begyndte fredag klokken 09.15.

  /ritzau/