Frikadeller for vindmøller: Venstre og DF stemmer mod deres overbevisninger


Arkivfoto

Frikadeller er blevet givet i bytte for vindmøller, idet en aftale tilsyneladende er lavet mellem Venstre og Dansk Folkeparti i Randers.

Det erfarer DR Østjylland.

Her blev Dansk Folkepartis forslag om at indføre krav om servering af svinekød i daginstitutioner tidligere på ugen blev stemt igennem. Det blev det, fordi Venstre stemte for.

LÆS OGSÅ: Stewardesse tilbød ekstraservice: Serverede fransk og frikadelle på toilettet
Ifølge Dansk Folkepartis Frank Nørgaard, der er ophavsmand til det omstridte frikadelle-forslag, har de to partier indgået en aftale, der forpligter de to partier til gensidigt at stemme imod deres overbevisninger.

Derfor vil Dansk Folkeparti i dag, torsdag, stemme ja til et forslag, som næsten er identisk med et, de i sommer stemte nej til.

Det er Venstres forslag om at stille fem 130 meter høje vindmøller op i Binderup ved Havndal.

LÆS OGSÅ: Mand forgreb sig på frikadeller i Kvickly – det kommer til at koste dyrt
- Jeg er nødt til at stemme ja. Jeg og byrådsgruppen har sat en underskrift på et politisk dokument, siger Frank Nørgaard, som ellers er inkarneret modstander af flere vindmøller i kommunen, siger han til DR Østjylland.

Den politiske aftale skulle angiveligt være blevet indgået af de to partier i forbindelse med en omdiskuteret omkonstituering i byrådet sidste år.

- Jeg er mindst lige så træt af at stemme for det projekt, som visse Venstre-medlemmer var for at stemme for svinekødsprojektet igennem.