Sådan slipper du af med gælden


Dette er sponsoreret indhold.

Har du gæld i banken, som du drømmer om at slippe af med? Så er der håb for ude, for det kræver ikke, at du får en højere indkomst for at slippe af med gælden. Det kræver derimod en god mængde rygrad og tålmodighed. Her får du gode råd til at slippe af med gælden, så du kan leve et bedre liv.

Få sat et budget op
Det første du skal have sat op, hvis du ikke allerede har det, er et budget. Med et budget bliver det meget nemmere for dig at holde styr på din udgifter, og du får et mere reelt billede af dit månedlige rådighedsbeløb – dermed undgår du nemlig det kedelige overtræk.
Budgettet har også den fordel, at du har det samme rådighedsbeløb hver måned, og du undgår dermed at have måneder, hvor din økonomi er særligt presset på grund af kvartalsregninger.

Betal gælden af før tid
Desværre er der ikke nogen mirakelkur mod gæld, og har du stiftet gæld i form af online lån og andre kortfristede lån, er der altså kun en vej frem, og det er ved at afdrage så meget på gælden som muligt. Det kan være et langt og sejt træk, hvis dine gældsposter er mange og af en betydelig størrelse. Du kan dog komme gælden til livs hurtigere og nemmere, hvis du benytter dig af en af følgende principper:
- Sneboldmetoden
- Lavinemetoden

Begge principper tager udgangspunkt i det samme. Det handler nemlig om at betale betydeligt mere af på én gældspost af gangen – samtidig med at du betaler mindstebeløbet på dine andre gældsposter. Sneboldmetoden tager udgangspunkt i at få de mindste gældsposter afviklet først, hvor lavinemetoden tager udgangspunkt i de dyreste gældsposter. Ved at fokusere på én gældspost af gangen får du nemlig gjort din gæld væsentligt mere overskuelig – særligt er sneboldmetoden super effektiv til at gøre gælden mere overskuelig, da den fjerner alle de små poster først.

Spar op
Når du har fået banket din klatgæld af, er det ikke tid til at slappe af. Med det dit ny, forhøjede rådighedsbeløb bør du nemlig spare op i stor stil. Det kan godt være fristende at gå ud og købe den fladskærm, du har gået og drømt dig om, nu hvor du har plads i økonomien til det. Men du bør i stedet lægge alt, hvad du kan i en opsparingskonto. Det bedste forsvar mod gældsættelse er netop en fed opsparingskonto, som du kan trække på, hvis der er et akut behov.