Det koster dyrt at køre med is og sne på bilruderne


Arkivfoto

Måske er du også en af dem, der halser ud i bilen i sidste øjeblik - blot for at opdage, at den er dækket af både is og sne.

En nødtørftig aftørring - og så af sted - men det er ikke godt nok konstaterer lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Henrik Glintborg.

Like localeyes.dk på Facebook

- Jeg vil betegne det som direkte sjusk, at man starter op i den forvisning, at om fem minutter kan man kigge ud, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Og det kan blive dyrt sjusk, hvis man møder politiet, understreger Henrik Glintborg.

- Man bliver jo bragt til standsning, og kører ikke videre, før man har skrabet bilen ordentligt ren, men man vil også kunne se frem til et bødeforlæg på 4.500,- kroner, og altså også en betinget frakendelse af kørekortet, så det er en alvorlig færdselsforseelse, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Der er to gyldne regler som trafikant på den tid af året: At kunne se og at blive set. Derfor fremhæver Henrik Glintborg, reflekser, lys på cyklen, at få tændt de baglygter som en del nye biler ikke gør selv, og korrekt brug af tågelygter.

Ellers kan det ende i den uheldige situation, at en trafikant, der ikke kan se, møder én uden lys på.

- Så har vi en rigtig, rigtig giftig kombination, hvor vi har en række uheldige årsager, der virker sammen til en tragisk ulykke i allerværste fald, siger Henrik Glintborg til DR P4 Midt & Vest.

Og så understreger han, at det ikke kun er ruderne, der skal gøres rene inden man kører nogen steder. Det gælder også lygter, nummerplader og spejle samt selvfølgelig is og sne på taget, så der ikke er en bilist bagved, der får det i forruden.