Pas på din hund eller kat i kulden


Arkivfoto


Is og sne og bidende kuldegrader er ikke bare en udfordring for os mennesker. Den kan også være hård ved hunde, katte og andre kæledyr:

– Der er mange hunde, der kommer ind på klinikken med forstuvninger i leddene, fordi de er skredet på is og sne, fortæller dyrlæge Susanne Schantz Laursen fra Falke Dyreklinik i Næstved til DR Sjælland.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Hun har selv to dværgpinshere, Aya og Topper, der er vant til at gå ude, også i vinterkulden. Men ikke alle små hunde er i så god form og kan derfor godt have brug for lidt hjælp:

– Det er egentlig ejerens skyld. Hvis man bare tuller rundt med sin hund en tur om blokken, og den ikke får lov til at løbe frit omkring, så kommer den nemmere til at fryse, siger dyrlægen.

Tendensen med at gå og bære på små hunde går ifølge Susanne Schantz Laursen også ud over hundenes kondition.

Vejsaltet kan også være et problem for dyrenes poter. Her kan potevoks hjælpe, for det skyr både vand og salt:

– Saltet er med til at udtørre poterne og give revner, så de kommer til at bløde, siger Susanne Schantz Laursen til DR Sjælland.

Katte hellere vil ligge varmt inden døre end at være ude i sne og kulde. Derfor skal du ifølge Susanne Schantz Laursen have en kattelem eller lade være at lukke katten ud, mens du er på arbejde og det er meget koldt.