Tisse-app skal hjælpe folk i nød


Arkivfoto


Når tissetrangen melder sig, mens man er på tur eller i byen, så kan det være rigtigt svært at finde frem til det nærmeste toilet.

Men i flere kommuner, blandt andre Københavns Kommune og Fredericia Kommune, kan man med sin smartphone ved hjælp af app’en FindToilet gå ind på et kort og finde de nærmeste offentlige toiletter og se, hvad det er for en slags toilet.

Det skriver DR Syd.

Nu har Sønderborg også lagt alle kommunens toiletter ind i app’en, fortæller Kristian Nordstrøm fra Vej og Trafik i Sønderborg Kommune.

LÆS OGSÅ: Læserfoto: Mand pisser på politistation

– Vi vil rigtig gerne gøre vores toiletter synlige særligt for turister, og for dem der har et særligt behov for at finde et toilet. Nogle bruger jo faktisk tid på at planlægge en tur ud fra, hvor de kan finde nogle toiletter. Og det vil vi rigtig gerne gøre nemmere for dem, siger Kristian Nordstrøm til DR Syd.

De fynske kommuner er også ved at komme med på “toiletvognen” og få deres toiletter tastet ind i app’en.

LÆS OGSÅ: Martin døde da han skulle tisse
###
Kristian Nordstrøm er ikke i tvivl om, at der er mange, der kan få glæde af app’ens oplysninger.

– Turister kender jo ikke kommunen eller byerne her i området, så de får glæde af det. Og så tror jeg også, at handicappede kan få glæde af app’en, siger han til DR Syd.

Sønderborg Kommune har desuden afsat en halv million kroner hvert år fra 2015 og fire år frem til at renovere de offentlige toiletter, så de er tilgængelige for handicappede.