Svensk politi fanger flugtbilist fra Falster


Arkivfoto


Hvad der i første omgang lignede en soloulykke på Sydmotorvejen på Falster lørdag, viste sig at indeholde en svensk flugtbilist.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ulykken skete på E-47 kort før afkørslen ved Nørre Alslev på Falster lidt før klokken 18 og lukkede kortvarigt motorvejen.

– Det er en bil, der vender rundt på taget og ender på siden. Vi troede først, at det var et eneuheld, fordi der kun lå én bil derude, siger vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters politi Bo Georg Petersen.

Efter at have undersøgt ulykkesstedet ændrede politiet imidlertid sit syn på den sag.

– Da vi får afhørt vidnerne og de involverede, viser det sig, at der er en flugtbilist, der har været direkte eller indirekte skyld i ulykken. Og personen er kørt fra stedet, forklarer vagtchefen.

Politiet havde en del af oplysningerne fra nummerpladen på den forsvundne bil, og de indikerede, at det var tale om en svensk bil.

Det fik Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til at udsende en efterlysning, som gav pote på den anden side af Østersøen.

– Personen er nu stoppet af svensk politi på den anden side af broen. Det var godt og hurtigt samarbejde, konstaterer Bo Georg Petersen.

Der skal fortsat afhøres flere vidner og gennemføres mere efterforskning, inden det kan siges, hvad flugtbilisten bliver sigtet for.

– Vi kan ikke sige så meget endnu. Men personen stoppede ikke ved uheldet, og det er i hvert fald strafbart, siger den vagthavende.

/ritzau/