Kronprinsesse Marys Burkina Faso-tur er i fare efter terrorangreb


I en erklæring skriver den nordafrikanske gren af al-Qaeda, at gruppen målrettet gik efter hotellet Splendid, fordi det er “populært blandt udlændinge” og “besøgt af folk fra vantro nationer”. (Arkivfoto af kronprinsesse Mary som er med til at tænde juletræet på Rådhuspladsen den 29. november 2015).

Fredagens angreb på et hotel og en restaurant i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, kan få konsekvenser for kronprinsesse Mary.

Like localeyes.dk på Facebook

Kronprinsessen og udenrigsministeren, Kristian Jensen (V), skal nemlig efter planen besøge den vestafrikanske nation mellem 24. og 26. januar. Rejsens fokus er kvinders rettigheder og Burkina Fasos demokratiske udvikling.

- Vi har hele tiden vidst, at det var et område med skrøbelig stabilitet. Det er klart, at vi hele tiden skal vurdere, hvad sikkerhedssituationen er. Det kigger vi på i øjeblikket for at se, om vi skal ændre rejsen, siger Kristian Jensen til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso
LÆS OGSÅ: Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso
Han understreger samtidig, at det er for tidligt at sige, om det overhovedet vil få nogle konsekvenser for delegationens planer.

- Men vi tager ikke afsted, hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt vi kan sikre kronprinsessen. Vi kigger på det, vurderer situationen og ser på, om vi skal ændre rejsen, siger udenrigsministeren og tilføjer:

- Jeg håber det ikke, fordi det projekt, vi skal kigge på, er utroligt vigtigt i forhold til at sikre kvinders rettigheder, som har det svært i den del af verdenen.

- Det at inddrage kvinder mere i samfundet vil også være med til at betyde noget for sikkerheden i landet, siger udenrigsministeren.

Ifølge de internationale nyhedsbureauer har angrebene, der startede fredag og sluttede lørdag, indtil videre kostet 22 mennesker livet. Yderligere 15 sårede skal være kørt på hospitalet.

Fire personer menes at stå bag en bølge af angreb i Ouagadougou. Først stormede og belejrede et ukendt antal gerningsmænd Splendid Hotel, der ligger i et forretningskvarter. Senere blev også en restaurant ramt.

Den militante gruppe al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) har påtaget sig skylden.

I en erklæring skriver den nordafrikanske gren af al-Qaeda, at gruppen målrettet gik efter hotellet Splendid, fordi det er "populært blandt udlændinge" og "besøgt af folk fra vantro nationer", skriver The New York Times.

/ritzau/