Politiet ophæver adgangsforbud til rocker- og bandeklubhuse i Næstved


Efter 14 dage, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fulgt de to rockergrupperinger Bandidos og Black Army tæt, er det politiet opfattelse, at grupperingerne nu har forstået, at politiet slet ikke vil acceptere anvendelse af skydevåben i det offentlige rum. Derfor ophæves forbuddet fra fredag den 15. januar klokken 9. (Arkivfoto af Bandidos klubhus den 16 januar 2015).

På grund af en akut, lokal konflikt mellem rocker-bandegrupperingerne Bandidos og Black Army, hvor der blev afgivet adskillige skud mod deres respektive klubhuse, valgte politiet for 14 dage siden at forbyde adgang til de to huse, der begge er beliggende i boligområder centralt i Næstved. Dette forbud ophæves nu.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skriver i en pressemeddelelse:

Efter 14 dage, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fulgt de to rockergrupperinger Bandidos og Black Army tæt, er det politiet opfattelse, at grupperingerne nu har forstået, at politiet slet ikke vil acceptere anvendelse af skydevåben i det offentlige rum. Derfor ophæves forbuddet fra fredag den 15. januar klokken 9.

– Det er vores opfattelse, at vi nu står i en situation, hvor vi kan åbne klubhusene for medlemmerne igen. På trods af de voldsomme hændelser for et par uger siden, så mener vi, at naboer og almindelige borger kan være trygge ved situationen, siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

– Det er dog vigtigt at understrege, at hvis der skulle være medlemmer af grupperingerne, der ikke har forstået budskabet, så tøver politiet ikke med at skride til handling med lignende konsekvent indgriben som fx forbud mod at komme i klubhusene.

Politiet vil fortsat holde et skarpt øje med Bandidos og Black Army i såvel aften- og nattelivet i Næstved og omkring deres klubhuse. Desuden efterforsker politiet stadig de to skudepisoder:

– Sagens alvor betyder , at vi stadig har en målrettet efterforskning mod gerningsmændene, idet rocker/bandemedlemmernes interne afregning i form af skudepisoder helt naturligt virker voldsomt på naboer m.m. slutter Kim Kliver.