Politiaktion på motorvej: 14 anholdt i sag om frihedsberøvelse


Østjyllands Politi har i nat, i samarbejde med Sydøstjyllands Politi, anholdt 14 personer, der sigtes for ulovlig frihedsberøvelse. De fremstilles alle i grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 16.00

Østjyllands Politi blev sent onsdag aften i det vestlige Aarhus opmærksom på, at et større antal gerningsmænd var i færd med at foretage ulovlig frihedsberøvelser af flere personer i området. Flere køretøjer og personer opholdte sig i området, og da politiet kørte frem mod køretøjerne opstod der en situation, hvor der, efter en kort eftersættelse, blev standset et køretøj, og fire personer med tilknytning til sagen blev anholdt.

De øvrige tre biler kørte fra stedet, men blev senere, i en koordineret indsats med Sydøstjyllands Politi, bragt til standsning på E45 ved Vejle, hvilket medførte en kortvarig lukning af motorvejen. I den forbindelse blev yderligere ti personer anholdt. Anholdelserne foregik forholdsvist udramatisk. I to køretøjer fandt politiet to mænd, der befandt sig i bilerne imod deres vilje.

”På nuværende tidspunkt er det politiets opfattelse, at der er tale om en isoleret hændelse mellem to bandegrupperinger, og at det bunder i en personlig strid, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

De 14 anholdte er alle mænd i alderen fra 19 til 33 år. De fremstilles alle i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 16. Anklagemyndigheden vil ved grundlovsforhøret anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.