Endnu en påsat brand i Odense: Klubhus stukket i brand


Arkivfoto


Striben af påsatte brande i Odense fortsætter.

Fredag aften gik det ud over et klubhus for en gruppe spejdere, der ligger i en sidebygning ved Dyrup Kirke på Tranehøjen i Odense.

Det fortæller DR Fyn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Branden blev opdaget af en vægter omkring klokken 23, og Fyns Politi vurderer, at der er brugt brandbare væsker til at antænde ilden. Ilden anrettede dog kun begrænset skade på bygningen, der er af beton.

Fredagens brand er den seneste af en stribe brande mod klubhuse og lignende i Odense. I alt vurderer politiet, at otte ud af 18 påsatte brande i Odense i det seneste års tid formentlig har den samme gerningsmand.

For blot en uge siden blev der sat ild til et klubhus på Solbakken i det sydlige Odense. Klubhuset, der tilhører Dalum-Hjallese Gymnastikforening, brændte ikke helt ned, men ilden forårsagede omfattende skader.

I oktober gik det ud over en Let-køb-forretning på Ranunkelvænget i Dyrup. Tidligere har pyromanbrandene hærget Restaurant Carlslund, Odense Roklub, Dalum Skytteforening, en spejderhytte i Fruens Bøge samt OB’s klubhus.

Efter branden på Ranunkelvænget meldte politiet ud, at der i forbindelse med flere af brandene var observeret en knallert.

Det affødte en stribe henvendelser fra offentligheden, men ingen af dem førte til nogen form for gennembrud i efterforskningen.

/ritzau/