Løkke efter “nazi-kritik”: Asylansøgere skal behandles som bistandsklienter


Lars Løkke svarer igen på nazi-kritikken.


– Vi skulle måske holde op med at omtale det, som at beslaglægge diamanter og at hive smykkerne af folk. Hvis vi taler på den måde, så sender vi nogle mærkelige signaler til udlandet, for det er jo slet ikke det.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Sådan imødegår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) omtalen af Danmarks udlændingepolitik, som bliver beskrevet i en artikel fra Washington Post under overskriften: “Denmark wants to seize jewelry and cash from refugees”.

Læs artikel på Washington Post

Løkke mener, at artiklen tegner et forkert billede af et forslag fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om, at politiet ved grænsen skal kunne beslaglægge større kontantbeløb og værdifulde genstande hos asylansøgere.

Pengene skal betale for udlændingenes ophold i Danmark.

Han ser det som “helt fair og rimelig politik”, at asylansøgere behandles som danske bistandsklienter.

– Der er tale om, at Danmark er bygget op på den måde, at man klarer sig selv, hvis man kan. Det gælder ham og hende på bistandshjælp og asylansøgeren, der kommer til landet, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Washington Posts artikel om Danmarks udlændingepolitiske tiltag er fredag blandt de mest læste udlandshistorier på avisens netside.

/ritzau/