Politiet offentliggør foto af hjemmerøver fra Søborg


Foto fra Københavns Vestegns Politi

81-årig mand udsat for hjemmerøveri af to gerningsmænd, der trængte ind på ældre mands bopæl i Søborg kl. 0515 om morgenen den 05. december. Nu offentliggør Københavns Vestegns Politi overvågningsbilleder i sagen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Lørdag d. 5 december 2015 ca. kl. 0515 bankede to gerningsmænd på hos en 81-årig mand, og da den ældre mand åbnede døren, blev han skubbet tilbage, hvorefter de to gerningsmænd trængte ind på mandens bopæl på Blomstermarken i Søborg.

Den 81-årige mand blev herefter under trusler truet med to køkkenknive til at udlevere ca. 1.000 kr. i kontanter og sit kreditkort med kode. Gerningsmændene tvang efterfølgende den forurettede med ud i en lysegrå personbil, og kørte til Arbejdernes Landsbank på Søborg Hovedgade, hvor den ene gerningsmand hævede 6.000 kr. på forurettedes konto. Herefter kørte de forurettede hjem og satte ham af tæt på bopælen. Gerningsmændene kørte herefter fra stedet.


(Foto fra Københavns Vestegns Politi).

Signalement af gerningsmændene:

A: Mand, afrikansk af udseende, 25-40 år, 175-180 cm, almindelig til kraftig af bygning, sort hudfarve, sort kort hår, talte dansk. Iført mørkeblå/sort strikket hue, mørkeblå jakke med kvadratiske syninger og ribstrik ved håndleddene, jakken har et hvidt/lyseblåt mærke på venstre side af fronten, sorte løse bukser, muligvis jogging eller træningsbukser. (se foto)
Bar i forbindelse med røveriet en guldring på langfingeren på højre hånd og et guldur omkring venstre håndled. Bevæbnet med køkkenkniv med et blad på ca. 20-25 cm.

B: Mand, afrikansk af udseende, 20-30 år, 170-180 cm, muskuløs af bygning, sort hudfarve, sort mellemlangt hår, talte dansk. Iført sort/mørkeblåt tøj fra top til tå. Bevæbnet med en større køkkenkniv eller evt. anden skarp genstand.

Talte dansk
Begge gerningsmænd talte et godt dansk.
Det er politiets formodning, at gerningsmændene har et vidst lokalkendskab.
Billedet af taget af den ene gerningsmand ude foran Arbejdernes Landsbank, i forbindelse med at røverne hævede penge på ofrets kreditkort.

- Der er tale om et særdeles groft hjemmerøveri mod en ældre medborger. Vi håber derfor, at der er borgere, der kan genkende den gerningsmand vi har billeder af fra bankens overvågningskamera, siger politikommissær Michael Liebst fra København Vestegns Politi.

Politiet søger vidner, der kan have set noget i området lørdag morgen eller tiden før og efter samt personer, der har oplysninger om gerningsmændenes identitet.

Hvis du har oplysninger i sagen kan du kontakte politikommissær Michael Liebst på - mobil 72587355, eller Københavns Vestegns Politi - telefon 43861448