21-årig rocker dømt for at skyde den forkerte person


Den 9. december 2013 i Næstved.

Den 21-årige Bandidos-rocker Martin David Larsen er fredag ved Retten i Næstved kendt skyldig i at have skudt og dræbt den 22-årige Edin Fakic.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Alle nævninge og juridiske dommere er enige og vurderer, at drabet, som fandt sted 9. december 2013 i Næstved, var en del af en rockerkrig mellem Westside Nation og Bandidos.

- Retten lægger til grund, at det ikke var hensigten at dræbe Edin Fakic, men derimod dennes bror Nermin Fakic, som på gerningstidspunktet havde tilknytning til Westside Nation, siger dommer Ulla Tange Christensen.

Drabet skete med et enkelt skud fra en Husqvarna-maskinpistol, som ramte offeret i hovedet efter at være blevet affyret gennem en vinduesrude.

Samme nat som drabet fandt sted, blev mordvåbnet fundet i en afbrændt bil i Kårup Skov. Ved bilen indsamlede politiet skoaftryk, og de aftryk viste sig senere at være identiske med sålerne på nogle sko, der blev fundet hjemme ved Martin David Larsen.

Derudover har der været en omfattende aflytning af den dømte, og de samtaler har også været belastende for forsvarer Finn Walter Pedersens forsvar af den unge rocker.

Blandt andet hører man på aflytningen den dømte fortælle sin kæreste, at han har skudt en person, og at han modtog et "Expect no mercy"-mærke af Bandidos på et-års-dagen for drabet, fordi han havde "udgydt blod for klubben".

Retten vurderer, at Martin David Larsen ikke var alene om drabet, men at det er sket i forening med andre i Bandidos.

Strafudmålingen finder sted senere fredag.

/ritzau/