Caféejer om rambuktyveri: De var topprofessionelle


Rambuktyve i Ringe natten til tirsdag.


Caféejer Jeppe Valentin var natten til tirsdag ved at lukke Café Wessel i Ringe, da en gummiged pludselig bragede gennem facaden.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I sekunderne inden havde han og nogle gæster måbende overværet, hvordan en maskeret mand med en spraydåse sikrede sig, at overvågningskameraerne hos den Danske Bank, der ligger overfor, ikke længere fungerede.

– Vi havde haft et selskab, der var blevet hængende lidt længe. Da klokken var to, var vi ved at lukke ned. Lige pludselig kan vi se en gummiged og en mand, der er ved at sprøjte kameraerne til, siger Jeppe Valentin tirsdag morgen til Ritzau.

– Så tænker vi, at nu sker der fandeme noget. For at få gummigeden i den rigtige position bakker de ind i vores forparti og smadrer en stor del af facaden. Så kører de frem og gør det igen. Vi er halvanden meter fra at blive ramt, fortæller caféejeren.

Herefter bliver en pengeautomat flået ud af væggen hos banken.

– Med gummigeden trækker de hæveautomaten ud og stiller den på en trailer. Så lader de gummigeden stå i tomgang, sætter sig ind i bilen og kører væk, siger Jeppe Valentin.

– Det var hurtigt arbejdende og mørkt maskerede mænd. De vidste, hvad de lavede, og var væk efter seks minutter. De var topprofessionelle, siger han.

Den samme oplevelse havde Daniel Hansen, en af caféens gæster, som fik øjenkontakt med en af de tre gerningsmænd.

– Jeg står tre til fire meter fra ham. Han kigger mig direkte ind i øjnene i flere sekunder. Han er fuldstændig kold og kynisk, siger Daniel Hansen til DR.

For at holde politibiler på afstand havde gerningsmændene forinden strøet partisansøm ud over kørebanen flere steder i Ringe.

Danske Banks bygning har taget så meget skade, at der er risiko for, at bygningen styrter sammen. Derfor er 11 personer, der bor i lejligheder oven på banken, blevet evakueret.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til hverken gerningsmænd eller deres køretøj. Signalementet af mændene er sparsomt og begrænser sig til, at de bar masker og mørkt tøj. To af dem talte dansk.

/ritzau/