Anklager: Drabstiltalt har handlet i Bandidos’ interesse


Næstved den 9. december 2013.


Retssagen mod en 21-årig drabstiltalt Bandidos-rocker nærmer sig tirsdag sin afslutning ved Retten i Næstved. Denne dag er tiden kommet til parternes procedurer.

Like localeyes.dk på Facebook

– Sagen er alvorlig og tragisk, siger anklager Emil Folker, der beskriver den tiltalte som en kvik og velformuleret dreng, der er røget i kløerne på den organiserede kriminalitet.

Anklageren fremhæver flere beviser, der efter hans mening peger på, at den tiltalte natten til 9. december 2013 dræbte den et år ældre Edin Fakic med et enkelt skud fra en maskinpistol.

Blandt andet peger anklageren på, at den 21-årige havde en mistænkelig adfærd i løbet af det års tid, der gik, fra drabet blev begået, til han blev anholdt og sigtet.

Selvom det under retssagen er blevet klart, at den tiltalte af frygt for politiets overvågning har været meget påpasselig med, hvad han har sagt hvor og hvornår, så er flere belastende telefonsamtaler og rumaflytninger blevet afspillet i retten.


LÆS OGSÅ: Politiet efterforsker rockerdrab i Næstved

Anklageren peger også på den tiltaltes lynkarriere i Bandidos som en indikator på, at han er skyldig.

– Han har vist sig værdifuld og har handlet i klubbens interesse, siger anklageren.

Politiets omfattende overvågning af den tiltalte viser, at han flere gange efter drabet har givet udtryk for at have slået nogen ihjel.

Desuden modtog han et “Expect no mercy”-mærke på et-års-dagen for drabet og fortalte sin kæreste, at det var fordi, han havde skudt en. Det viser en rumaflytning.

– Der er kun én person, som siger, han har modtaget “Expect-no-mercy”-mærket for at have skudt en person, siger anklageren i den afsluttende del af sin procedure.

Også et par Nike-sko spiller en hovedrolle i sagen, da der er fundet skoaftryk på gerningsstedet og i forbindelse med en afbrændt bil med gerningsvåbnet i.

Aftrykkene passer til et par sko, som politiet fandt hjemme hos den tiltalte.

Det er politiets formodning, at drabet på den 22-årige mand udsprang af en konflikt mellem de to rockergrupperinger Westside Nation og Bandidos, og anklageren mener, at det er i samråd med andre, at den tiltalte begik drabet.

Den tiltalte blev anholdt tilbage i januar, og han har siddet varetægtsfængslet siden. Politiet havde i længere tid været på sporet af det unge Bandidos-medlem.

/ritzau/