Terror: Bevæbnede mænd dræber over 100 i Paris


Mobilvideo optaget lige efter et angreb ved en bar i Paris.


Alle borgere i Paris er af de lokale myndigheder blevet opfordret til at holde sig inden døre oven på en række skyderier og eksplosioner i den franske hovedstad, der har kostet over 100 mennesker livet, oplyser flere medier.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Angrebene har fået præsident François Hollande til at lukke landets grænser og erklære hele Frankrig i undtagelsestilstand.

Mindst 15 mennesker er ifølge fransk politi dræbt ved koncertsalen Bataclan i det østlige Paris, hvor der stadig holdes adskillige gidsler, skriver AFP, der melder om mindst tre, måske fire skudepisoder forskellige steder i den franske hovedstad.

Der befinder sig mindst 100 gidsler inde i koncertsalen i Paris, oplyser BBC.

– Min søster er inde i Bataclan, fortalte en 25-årig kvinde ved navn Camille til AFP.

– Jeg ringede til hende. Hun fortalte, at de begyndte at skyde. Og så afbrød hun samtalen.

Ifølge tv-stationen BFM TV begyndte gidselstagningen en time inde i en koncert med det amerikanske rockband Eagles of Death Metal.

To personer kom ind i salen og begyndte at skyde op i luften.

Ud over de 15 dræbte ved koncertsalen meldes mindst tre andre ifølge AFP’s politikilder dræbt i forbindelse med eksplosioner nær Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp under overværelse af blandt andre præsident François Hollande.

Eksplosionen ramte en bar i nærheden af Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland fredag aften spillede venskabskamp i fodbold.

Præsident François Hollande og indenrigsminister Bernard Cazeneuve var til stede under kampen, men har ifølge flere medier forladt stadion med kurs mod Indenrigsministeriet. Præsident Hollande har kaldt regeringen til krisemøde ved midnat, skriver Reuters.

En journalist fra BBC, der var til stede på stadion, melder, at han kunne se ti personer der lå på gaden og var enten døde eller alvorligt såret.

Den britiske avis The Guardian har talt med et øjenvidne, der sammen med sin kone befandt sig i en bar, da den blev beskudt.

Vidnet, Ben Grant, siger til avisen:

– Der er masser af døde. Det er virkelig rædselsfuldt.

– Jeg var bagest i baren. Jeg kunne ikke se noget. Jeg hørte skud blive affyret. Folk faldt til jorden. Vi trak et bord over vores hoveder for at beskytte os.

Angrebene på Paris kommer ti måneder efter angrebet på satirebladet Charlie Hebdo, hvor 12 blev skudt og dræbt, mens fem blev dræbt i og omkring Paris i de efterfølgende dage.

Koncertsalen, hvor gidseltagningen udfolder sig, ligger blot få hundrede meter fra det sted, hvor Charlie Hebdo havde redaktionslokaler under angrebet i februar.

/ritzau/