24-årig anholdt efter dødsulykke i Nivå


Onsdag eftermiddag i Nivå.


En 24-årig mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en trafikulykke, har torsdag i et grundlovsforhør fået sin anholdelse opretholdt i tre døgn

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Det var, hvad vi bad om, så vi har tid til at få forskellige erklæringer, siger anklager Michael Qvist fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Ulykken skete onsdag kort før klokken 14.30, hvor en kvinde blev påkørt og dræbt i Nivå syd for Helsingør. Den 24-årige kørte bilen og havde en 22-årig mand med som passager.

Begge mænd, som er fra lokalområdet, blev kvæstet og bragt til behandling på sygehuset.

– Ulykken sker på Nivåvej ud for Nivå Centret. Her kommer kvinden enten cyklende eller gående med sin cykel, da hun bliver ramt, fortalte vagtchef Palle Jørgensen onsdag.

– Ud fra det oplyste kører bilen væsentligt hurtigere, end den må. Efter at have ramt kvinden fortsætter bilen ind i et træ.

Torsdag blev føreren af bilen fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør uden selv at være til stede, da han stadig ligger på sygehuset efter ulykken.

Nu har politiet og anklagemyndigheden så tre dage til at undersøge sagen nærmere, men anklager Michael Qvist regner med, at man allerede fredag vil have i hvert fald foreløbige erklæringer fra blandt andet bilinspektøren.

– Det drejer sig om biltekniske erklæringer, der blandt andet skal fortælle, om hun var gående eller cyklende og hvor hurtigt bilen kørte. Desuden regner vi med at få svar på, om føreren var påvirket af alkohol, forklarer han.

Når erklæringerne foreligger vil anklagemyndigheden vurdere, om man skal kræve den 24-årige fængslet i et nyt retsmøde.

/ritzau/