Kvinde idømt behandling efter brandstiftelse


En 33-årig kvinde blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt behandling på en psykiatrisk afdeling, efter hun blev kendt skyldig i at have sat ild til sin egen lejlighed.

Episoden, som kvinden blev dømt for, fandt sted om aftenen den 18. marts i år. Kvinden sad i sin lejlighed på Aldersrovej i Aarhus N, da hun fyldte sengetøj og andre genstande ned i en boks, som hun efterfølgende satte ild til. Det resulterede i omkring en meter høje flammer inde i lejlighedens stue.

Politi og brandvæsen blev alarmeret, og det lykkedes at få slukket branden, inden den bredte sig. Beboerne i opgangen blev evakueret, og ingen kom til skade under branden, som dog forårsagede en del skader på kvindens lejlighed.

På stedet traf betjentene den 33-årige beboer, som virkede underlig og havde en mistænkelig adfærd. Hun erkendte hurtigt, at hun selv havde forårsaget branden, og hun blev derfor anholdt og sigtet for brandstiftelse. Dagen efter blev hun varetægtsfængslet, og tirsdag faldt der så dom i sagen. Kvinden erkendte også i retten, at hun havde sat ild til sine ting, men havde svært ved at forklare hvorfor.

Anklager Peter Mathiasen er tilfreds udfaldet af sagen.

”Branden nåede heldigvis ikke at brede sig, men det er selvsagt en alvorlig og farlig sag at sætte ild til flere genstande inde i en bygning, hvor der bor flere mennesker. Ud fra den mentalerklæring, der er udarbejdet på den 33-årige, er jeg tilfreds med, at hun blev idømt en behandlingsdom, så hun nu skal i et længere psykiatrisk behandlingsforløb i stedet for at skulle i fængsel”, siger anklageren.

Kvinden modtog dommen, og hun blev kørt direkte til psykiatrisk afdeling af politiet.