Luft til luft varmepumpe er en miljøvenlig varmeløsning


Dette er sponsoreret indhold

Med en luft til luft varmepumpe sikrer du dig selv et miljøvenligt alternativ til el-varme, da den anvender energien fra luften udefra til at varme hjemmet op. Den er perfekt som supplement til mindre boliger og fritidshuse. Læs mere om luft til luft varmepumpe i nedenstående.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?
En luft til luft varmepumpe er en varmeløsning, der udnytter energien fra udeluften til at opvarme luften i hjemmet. En luft til luft varmepumpe er som regel en erstatning for el-radiatorer, den er dog ikke i stand til at producere varmt brugsvand. Den er helt ideel til huse, der er beboet i kort tid i løbet af året. Så hvis du ejer et fritidshus, sommerhus eller bare en mindre bolig er luft til luft varmepumpen helt perfekt til dig. Det fungerer super som et supplement til brugen af fyringsolie ved opvarmning. På den måde vil du også opleve en stor besparelse på din olieregning. Nogle modeller kan ligeledes bruges til køling af luften om sommeren.

Hvilke fordele får du med en luft til luft varmepumpe?
Der er utrolig mange fordele ved at investere i en luft til luft varmepumpe til hjemmet. For det første er denne varmeløsning utrolig billig at få installeret, og der findes mange gode priser på varmepumper. Fortsat i den samme tone vil du komme til at spare væsentligt mange penge på dine varmeudgifter, da du mindsker brugen af el-varme, som er betydeligt mere omkostningsfuldt. Som noget helt andet og måske endda det vigtigste får du et meget sundere indeklima. Da varmen sendes ud i luften, bliver der automatisk skabt cirkulation i huset. Du forebygger derfor skimmelsvamp og opbygger som konsekvens deraf et betydeligt sundere indeklima ved en luft til luft varmepumpe. Ydermere kræves det ikke, at du har installeret radiatorer i forvejen, og derfor er en luft til luft varmepumpe også rigtig nem at installere. Som tidligere nævnt, har luft til luft varmepumpen også en anden funktion. Nemlig at fungere som aircondition om sommeren, hvor den kan lave den varme luft om til kold luft.

Hvorfor er en luft til luft varmepumpe en god investering?
Hvis du har et sommerhus, kender du sikkert alt til, hvor omkostningsfuldt det kan være at have el som opvarmning. Dette er især tilfældet, hvis huset viser sig ikke at være helt optimalt isoleret. Derfor er en luft til luft varmepumpe en rigtig god investering, da den blot udnytter den allerede eksisterende energi udefra. På den måde kan du spare en helt masse penge samtidig med, at du benytter dig af en miljøvenlig varmeløsning. Og hvem vil ikke gerne kunne kombinere de to ting?

Hvis du har et mere traditionelt elpanel, som også er meget energikrævende, i særdeleshed hvis man bruger varmen hele året, vil energiforbruget typisk udgøre omtrent 4000 kW. Dette er, hvis du har en varme på fem til ti grader hen over hele vinteren. Hvis du så vælger at investere i den luft til luft varmepumpe, vil du helt sikkert kunne spare op til 7000 kroner, da den bruger betydeligt mindre energi på at omdanne den kolde luft til varm luft.