Flygtningebørn sidder og venter på Rødby Station den 7. september. Arkivfoto
To syriske brødre, deres hustruer og tilsammen seks børn fik i september set et dansk fængsel indefra.
Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi over for Berlingske efter at have afvist episoden i to måneder.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigtSagen handler om en flygtningefamilie, der kom til Danmark 7. september. I næsten to måneder flygtede brødrene Ahmad og Farid Majid gennem Tyrkiet og Europa sammen med deres hustruer og børn, den yngste blot fire år gammel.
Familien kom til Padborg Station, og da planen ikke var at søge om asyl i Danmark, blev de anset for at være illegale flygtninge.
De ti mennesker blev kørt til en nedlagt skole, men da der opstod uro på stedet, valgte politiet at flytte en række personer til andre steder. Det gjaldt blandt andet familien Majid, der blev låst inde i to tomme fængselsceller i Kolding Arresthus, oplyser politiet.
– Da behovet opstod akut, var den eneste mulighed at anbringe personerne i arresthuse, selvom der var tale om børnefamilier, skriver sekretariatschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Lisa Dissing i en mail til Berlingske.
– De var frihedsberøvede efter udlændingeloven med henblik på returnering til Tyskland, hvorfor de skulle anbringes i aflåste lokaler eller under bevogtning, skriver hun videre.
Både de voksne og seks børn tilbragte således en nat bag tremmer, inden de blev sendt retur til Tyskland.
Politiet har indtil nu afvist fængslingen, selvom avisen The New York Times har skrevet om episoden og er kommet i besiddelse af en video, som familien har filmet i fængslet.
Lisa Dissing forklarer, at fængslingen først ikke blev skrevet ind i politiets såkaldte dokumentationslog.
Ifølge juridisk konsulent i Amnesty Claus Juul strider det mod børnekonventionen at anbringe børn sammen med voksne i et arresthus, ligesom asylchef Eva Singer fra Dansk Flygtningehjælp siger, at børn bør skånes for at sidde i fængsel.
Hun kritiserer dog ikke politiet, da der ifølge hende ikke juridisk er noget i vejen for at frihedsberøve børn i en kortere periode, hvis de skal udsendes, skriver Berlingske.
Familien Majid har siden søgt asyl i Sverige.
/ritzau/