København vil stoppe samarbejde med Islamisk Trossamfund


Arkivfoto


I får en måned til at rette op, ellers …

Like localeyes.dk på Facebook

Et politisk flertal på Københavns Rådhus varsler nu et stop for samarbejdet med Islamisk Trossamfund, hvis ikke organisationen tager afstand fra en række kontroversielle ytringer med forbindelse til trossamfundet, skriver Berlingske.

Det kan eksempelvis betyde, at et samarbejde om antiradikalisering bliver afsluttet.

Politikerne mener, at trossamfundet og en række imamer, der har været inviteret til at prædike, er gået over stregen i deres udtalelser.

Islamisk Trossamfund har blandt andet benyttet sig af en prædikant, der ifølge Socialdemokraterne, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance accepterer stening og mener, at jøder er efterkommere af svin og aber. Det sidste benægter imamen at have sagt.

– Vi vil give dem mulighed for at forholde sig til kritikken, og de vil få en måned til at tage afstand fra prædikanterne og deres ytringer. Hvis ikke de gør det, vil et flertal i Borgerrepræsentationen stoppe samarbejdet med dem.

– Vi mener ikke, at de dermed lever op til demokratiske principper, som det danske samfund hviler på, siger Lars Aslan Rasmussen (S) til Berlingske.

Islamisk Trossamfund er direkte uenig med det politiske flertal og er klar til at gå rettens vej.

– Vi kommer til at forfølge flere af de her sager, og de her citater vil blive gået efter juridisk for injurierende påstande. Det er en uhørt og ubegrundet dæmonisering, der finder sted, siger talsmand i Islamisk Trossamfund Imran Shah til Berlingske.

Terrorforsker Magnus Ranstorp fra Forsvarshögskolan mener på den ene side, at man skal holde folk til regnskab, hvis de promoverer had og vold. Men han siger samtidig til avisen, at man også må “være indstillet på at have dialog med folk, som man ikke bryder sig om”.

/ritzau/