Endnu en svensk bygning påtænkt flygtninge står i brand


Arkivfoto

Brandvæsnet i Sverige er ved midnatstid endnu en gang rykket ud til en brand i en gruppe bygninger, der muligvis skulle have huset flygtninge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Der var ingen personer i bygningerne, da flammer omspændte dem omkring klokken 23, skriver Aftonbladet ifølge nyhedsbureauet TT.

Politiet mener, at branden er påsat, men det er ikke lykkedes at pågribe mistænkte ifølge den svenske avis. Ilden var så voldsom, at hovedbygningen ikke stod til at redde.

- Vi vil efterforske dette som en mordbrand, siger Mia Magnusson, vagtchef ved politiet i Eskilstuna, til Aftonbladet.

Det er sjette gang alene i oktober, at en bygning, som er tiltænkt nogen af de mange flygtninge, der dagligt strømmer ind i Sverige, står i flammer.

Denne gang gik det over en gruppe bygninger uden for Ärla i nærheden af Eskilstuna vest for Stockholm.

Bygningerne anvendes normalt som opholdssted for børn på sommerkoloni, men kommunen har for nylig undersøgt muligheden for at omdanne dem til midlertidige indkvarteringssteder for flygtninge.

Torsdag brød en brand ud i et tidligere plejehjem i en by øst for Helsingborg, og to dage tidligere måtte redningsfolk evakuere et antal personer fra et asylcenter i byen Munkedal efter en formodet påsat brand.

Tidligere fredag udspillede der sig et politisk slagsmål med kobling til brandene.

Migrations- og justitsminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterna reagerede vredt på oplysninger om, at det indvandrerskeptiske Sverigedemokraterna (SD) har offentliggjort kort og adresselister over kommende flygtningeboliger i byen Lund.

- I en tid, hvor opholdssteder for flygtninge sættes i brand, lægger SD altså adresser og kort ud på planlagte bosteder. Afskyeligt, skriver Morgan Johansson på Twitter ifølge Aftonbladet.

Lederen af SD's afdeling i Lund, Ted Ekeroth, afviste ifølge avisen, at offentliggørelsen skulle indebære en risiko for nye brandattentater.

/ritzau/