Terror-kunst: Kunstnere anholdt i Silkeborg


Dan Park plakat som er klæbet op i Silkeborg.

Tre provo-kunstnere blev i weekenden anholdt af politiet efter, at de havde klæbet plakater op forskellige steder i byen.

Like localeyes.dk på Facebook

Den svenske provo-kunstner Dan Park var sammen med Kjellerup-kunstner Ibi-pippi Orup Hedegaard og performance-kunstner Uwe Max Jensen. De tre gik rundt og klæbede plakater op på plakatsøjler og el-skabe.

På en af plakaterne står der ”Terrorist Welcome - Bring your weapons”.

De delte også postere ud i private postkasser på Drewsensvej i Silkeborg. Det fik en husejer til at  politianmeldt kunstnerne for at opildne til terror. Denne anmeldelse har politiet dog vurderet til ikke at holde i retten.

– Vi vil have svært ved at bevise forsæt. Når noget hedder kunst, er næsten alt tilladt. Så derfor har vi konkluderet, at det holder ikke til mere, siger Flemming Just fra Silkeborg Politi.


Dan Park, Kjellerup-kunstner Ibi-pippi Orup Hedegaard og performance-kunstner Uwe Max Jensen.

De tre kunstnere blev anholdt af politiet og tirsdag blev de så idømt bøder på dkr. 1.500,- for, at klæbe plakater op.

Man må ikke bare hænge plakater op på andre menneskers ejendom - i det her tilfælde el-selskabets, begrunder Flemming Just fra Silkeborg Politi bøden, som han sidestiller med overtrædelse af lovgivning mod graffiti, skriver Berlingske


- Jeg synes det er helt grotesk, og har da også tænkt mig at stille spørgsmål ved det, når jeg får bødeforlægget. Der var ingen af de steder, vi satte plakater op, hvor der ikke i forvejen hang nogen, og jeg tvivler da stærkt på, at de andre plakatophængere har fået bøder. Og den politimand jeg snakkede med, sagde også, at bøden ikke bare var begrundet i placeringen, men også i at plakatens indhold var anstødeligt,« siger Ibi-Pippi Orup Hedegaard.

Dan Park er kendt for sit meget provokerende kunst. Han er tidligere blevet dømt for racisme i Sverige. Uwe Max Jensen er kendt for at provokere. Den 25. september blev Uwe anholdt da han viftede med et Islamisk Stat-flag i Glyptotekets have. Han blev sigtet for at forstyrre den offentlige ro og orden.

Dan Park var i Silkeborg for at møde hans nystiftede danske støttekomite på Silkeborg-kanten.

Se mange flere billeder fra plakatopsætning i Silkeborg her