V: Uagtet flygtninge og terror – alle indbrud skal efterforskes


Arkivfoto


Alle indbrud skal efterforskes, selv om politiet er presset og prioriterer indsatsen efter flygtningekrisen og terrorangrebet i februar i København. Det betyder, at betjente fra Jylland og Fyn må bidrage til det øgede beredskabet i hovedstadsområdet.

Like localeyes.dk på Facebook

Det siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen. Selv om indbrud i seks år er faldet kraftigt, så fører Danmark i hele Europa. Her opklares færrest indbrud – 6,7 procent. Norsk og svensk politi opklarer dobbelt så mange, skriver Berlingske.

– Antallet af indbrud i Danmark er faldet med 16 procent. Men vi skal have emnet på bordet i kommende forhandlinger om et politiforlig. Er der én ting, jeg vil fremhæve, er det, at hvert eneste indbrud skal efterforskes, siger Preben Bang Henriksen.

– Det er vores klare, klare udgangspunkt.

Ved finansloven forhandles et flerårigt politiforlig. Regeringen har afsat 1,7 milliarder kroner årligt i 2016-2019 til “højt prioriterede områder” herunder politiet.

– Tiden, da betjenten fulgte ællingen over gaden ligesom på plakaten, er desværre overstået. Vi er naive, hvis vi ikke tror, at det tærer på politikorpset med (klimatopmødet i København) COP 15, terror og flygtninge, siger Preben Bang Henriksen.

Spørgsmål: – Dansk Folkeparti vil ansætte 2000 flere politibetjente?

– Jeg vil ikke kommentere Dansk Folkepartis udtalelser. Vi er helt på det rene med, at antallet af betjente skal styrkes. Jeg vil ikke sætte tal på før forhandlingerne. Men der er ingen tvivl om, at antallet af politibetjente bliver styrket, siger Preben Bang Henriksen.

Han vil uddanne flere betjente på Politiskolen, lade HK’ere og fængselsbetjente lave politiets kontorarbejde og andre opgaver, mens politiets administrative opgaver skal slankes, mener han.

– Det korte af det lange er, at der er rigtig mange muligheder på bordet, siger Preben Bang Henriksen.

/ritzau/