Anmeldelse af Klovn: Mere pik og patter – ellers ikke noget særligt


Trailer til Klovn Forever


Filmen “Klovn Forever” får ikke anmelderne til at strø om sig med stjerner i samme omfang som de gjorde til forgængeren “Klovn – The Movie” i 2010.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Forventningerne til filmen har da også været skruet højt op, efter at den første film fik ikke færre end 855.000 danskere til at krumme tæer i biografen.

Denne gang har Casper Christensen og Frank Hvam måske smurt for tykt på, mener flere anmeldere.

– Filmen kan eller vil desværre intet andet end at hive pengene op af lommen på dig. Og det er egentlig bundærgerligt, at de bare stiller sig tilfreds med at være endnu et billetsælgende koncept, der grundlæggende ikke adskiller sig fra “Far til fire”, “Krummerne” og andre sikre varemærker i underholdningsbranchen, skriver Ekstra Bladet.

– Bortset fra en del mere pik og patter, skriver Henrik Queitsch i sin anmeldelse i Ekstra Bladet og giver filmen tre stjerner.

Samme bedømmelse får “Klovn Forever” i Jyllands-Posten, hvor anmelder Nanna Frank Rasmussen hæfter sig ved, at det store fokus på Casper Christensens penis betyder, at “hans lem spænder ben for humoren”.

Politiken og Berlingskes anmeldere er en smule mere begejstrede og giver henholdsvis fire hjerter og fire stjerner.

Førstnævntes anmelder, Katrine Hornstrup Yde, betoner, at hvis man skræller alt det grænseoverskridende væk, er det en flot fortælling om venskab.

Berlingskes anmelder, Jacob Wendt Jensen, roser ligefrem Casper Christensen og Frank Hvam for “at gå planken ud” med grænseoverskridende nøgenscener.

– Min indre plattenheimer kan kun applaudere, og det gælder også, når humoren en sjælden gang ikke virker. Man har lov at falde i vandet, når man satser, skriver han.

DR’s filmanmelder Per Juul Carlsen er begejstret for filmen, som han kalder for “befriende grænseoverskridende.”

På Filmmagasinet Ekko er man allerbedst underholdt og giver fem stjerner.

– Plottet virker suverænt gennemarbejdet. Samtidig spiller de to hovedpersoner faktisk rigtig godt. Det er ofte timing, mikromimik og funny bones i verdensklasse, skriver Ekkos anmelder, Kristian Ditlev Jensen.

BT’s anmelder, Birgitte Lorentzen, har muligvis ikke set den samme film som ham. I hvert fald kalder den trestjernede anmeldelse filmens handling for “tossedum” og dramaturgien for “ujævn”.

Uanset anmelderstandens uenigheder om plottet er der fuld enighed om, at de mange nøgenscener er lige til grænsen – og også over.

De mange eksplicitte seksuelle scener i filmen har da også fået Medierådet til at stemple filmen som forbudt for børn.

/ritzau/