Cykelrytter i kritisk tilstand: Påkørt af bil under cykelløb

Alvorligt færdselsuheld fredag formiddag på Ballevej, udfor 132, i Odder, hvor en ung cykelrytter er blevet påkørt af en 27-årig kvindelig bilist.

Cykelrytteren er en 18-årig mand, der var i gang med at køre enkeltstart under cykelløbet Tour de Himmelfart, og på ukendt vis kom en 27-årig kvindelig bilist forbi afspærringen på stedet og ramte ind i cyklisten.

Ambulance og læge samt politi var hurtigt på stedet, og efter en længere behandling af den påkørte 18-årige cykelrytter blev hgan medlægestøtte og politieskorte kørt fra stedet til Skejby Sygehus - politiet oplyser at den kvæstede cykelrytter er hårdt kvæstet.

Ifølge en lokal kilde på uheldsstedet kan der være tale om at kvinden fuldt lovligt er kørt ind på løbruten hvor biler må køre med rytterne rundt, og efter et ophold på en ejendom på løbsruten er kommet til at svinge ud i den forkerte retning og derved kørt imod cykelrytterne ved en tragisk fejltagelse. Det er dog ikke en oplysning som er officielt bekræftet.

Tour de Himmelfart er et af Europas største cykelløb for drenge og piger i alderen 9-18 år. Løbet har deltagelse af ca. 750 ryttere fra mange forskellige nationer. Cykelløbet er fredag blevet afbrudt på grund af den alvorlige ulykke.