Omkring 100 personer søger asyl i Danmark om dagen


Flygtninge ved Rødby fra d. 7. september.


Mens antallet af indrejste flygtninge og migranter over de danske grænser mandag passerede mindst 12.000, så er det langt færre, der rent faktisk søger asyl i Danmark.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Hos Udlændingestyrelsen skønner man, at i omegnen af 100 indrejste flygtninge og migranter har søgt asyl her i landet, siden flygtningestrømmen for alvor blev synlig i Danmark den 6. september.

Det er 15 dage siden, og hvis skønnet holder nogenlunde, svarer det altså til 1500 personer siden den 6. september.

Og hvis såvel skønnet som tendensen holder måneden ud, så svarer det faktisk nogenlunde til niveauet for sidste år, hvor mere end 3100 personer søgte asyl i Danmark i september.

Til gengæld er der langt mere fart på antallet af mennesker, der registreres indrejst i Danmark.

I løbet af de seneste godt to uger har myndighederne registreret mindst 12.400 flygtninge og migranter, der har krydset den danske grænse. Det svarer til omkring 700 personer i løbet af det seneste døgn.

Det oplyser Rigspolitiet.

Antallet af flygtninge og migranter er et absolut minimumtal, fordi det udelukkende baserer sig på politiets stikprøvekontrol af et begrænset antal tog, busser og biler.

Men selvom antallet af indrejste altså nu har rundet de 12.000 mennesker på et par uger, tager man stadig situationen med en vis ro i Integrationsministeriet, der mandag har offentliggjort et skøn over udgifterne til asylområdet i år.

På sidste års finanslov afsatte den forrige regering 4,1 milliarder kroner til asylområdet i år, hvilket skete i kølvandet på en voldsom stigning i antallet af asylansøgere til Danmark i løbet af efteråret.

Tilstrømningen løjede kraftigt af i løbet af foråret, og nu regner man med langt lavere udgifter end de 4,1 milliarder.

“Det forventes på nuværende tidspunkt, at de samlede udgifter til asylområdet i 2015 vil udgøre cirka 2,4 milliarder kroner”, hedder det i et svar fra ministeriet til Folketinget mandag.

/ritzau/