Bortført: Udsat for grusomme pinsler og nær død af kvælning


Modelfoto


En uhyggelig sag om bortførelse, gidseltagning, vold og afpresning er gennem længere tid blevet efterforsket af Københavns Politi, og nu kommer de brutale detaljer i sagen frem i lyset.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det sker i forbindelse med, at Statsadvokaten har rejst tiltale mod seks mænd i sagen, hvor særligt to ofre har været udsat for grusomme pinsler. Modbydelighederne havde til formål at presse store summer ud af ofrene.

Til november skal sagen for retten på Frederiksberg, hvor et nævningeting skal vurdere, om de tiltalte er skyldige.

Den gennemgående person i sagen er en 47-årig mand med vietnamesiske rødder. Han har ifølge anklageskriftet afpresset et af sine ofre for knap 900.000 kroner. Godt en kvart million af dem blev overført til en konto i Vietnam.

Afpresningen af ofret er sket over en periode på fem år fra 2009 til 2014. Sagens anklageskrift nævner blandt andet en episode fra august sidste år, hvor offeret blev bortført på Stæhr Johansens vej på Frederiksberg og tvunget ind i en bil.

Sammen med to danske mænd på 25 og 34 år kørte sagens hovedmand ifølge anklagemyndigheden offeret til en kælder i Birkerød, hvor han blev holdt indespærret et par timer.

I kælderen fik offeret hænder og fødder fikseret med gaffatape. Gerningsmændene trak en plastikpose ned over hans hoved, som blev fastgjort med tape. Det skete flere gange, og samtidig blev manden slået i hovedet og på kroppen.

Ifølge anklageskriftet var behandlingen af offeret så grusom, at han var tæt på at dø. Det vidnede punktformede blødninger i og omkring øjnene efterfølgende om. Sådanne blødninger er et tegn på kvælning.

Et andet offer i sagen er blevet udsat for en lignende behandling. Igen trak gerningsmændene en plastikpose ned over hans hoved, hvorefter han blev banket til bevidstløshed med et koben.

Det skete i en lejlighed på Betty Nansens Allé på Frederiksberg, og herfra blev manden båret ned i en bil og kørt til en lejlighed i Gentofte og siden til en villa i Birkerød.

Her blev han holdt fangen i to døgn, mens gerningsmændene mishandlede ham. Igen var plastikposen i brug, og derudover fik han brækket et ribben.

Ud over danskvietnameseren og de to danskere er endnu en 25-årig dansker og to udenlandske mænd på 20 og 21 år tiltalt i sagen.

Bevisførelsen i sagen bliver så omfattende, at der er afsat 13 dage i retten. Der ventes at falde dom 14. december.

/ritzau/