Muhammedtegninger fra Texas vises frem i København


SIAD demonstrerer i Vejle den 27 april 2015.

Lørdag den 26. september vil partiet Stop Islamiseringen af Danmark fremvise store Muhammedtegninger ved demonstration på Axeltorv i København. Det fortæller Orientering på P1.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det er ikke de oprindelige tegninger fra Jyllands-Posten, men derimod en række tegninger, der blev vist på en udstilling i Texas tidligere på året, hvor den omstridte hollandske politiker Geert Wilders også var på plakaten.

Udstillingen i Texas blev angrebet af formodede terrorister, og begge angribere blev slået ihjel under angrebet.

Det er partiet Stop Islamiseringen af Danmark, der står bag demonstrationen i det centrale København. Planen er at printe tegningerne fra Texas på store plakater og vise dem frem.

- Vi gør det, fordi ingen tør gøre det. Medierne vil ikke vise tegningerne. Skolelærerne vil ikke vise tegninger, når de underviser om muhammedkrisen, og det mener vi er et kæmpe problem for ytringsfriheden, siger Anders Gravers, der er leder af Stop Islamiseringen af Danmark.

Københavns Politi bekræfter overfor Orientering, at demonstrationen er anmeldt.

Spørgsmål: De her tegninger førte jo til et terrorangreb i Texas. Tror du ikke også, det kan ske her?

- Det er da muligt, det kan det, siger Anders Gravers til Orientering.

Politiets Efterretningstjeneste ønsker ikke at udtale sig om sikkerhedssituationer omkring konkrete arrangementer.

Men man henviser til den seneste trusselsvurdering for Danmark. Den er fra marts kort efter terrorangrebet i København, og den trusselsvurdering har ikke ændret sig. det betyder, at Danmark stadig er i højt beredskab.

/ritzau/