I 2012 blev Cem Aydin tævet ihjel af otte til ti gerningsmænd ikke langt fra hjemmet på Nordre Fasanvej. Foto: Privat
Efter udlovning af en dusør på en halv million kroner har Københavns Politi siden torsdag aften modtaget henvendelser fra ti personer, der mener at vide noget om drabet på den 21-årige Cem Aydin.
– Vi har fået ti nye henvendelser, men vi mangler stadig at høre fra dem, der sidder med en konkret viden, siger efterforskningsleder i Københavns Politi Hans Erik Raben fredag morgen til Ritzau.
I januar 2012 blev den unge mand tævet ihjel på Frederiksberg i København af otte-ti personer, men gerningsmændene er aldrig fundet.
Efter aftale med politiet fik det torsdag aften den dræbtes familie til at udlove en dusør på en halv million kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af drabet.
– Men mange af de foreløbige henvendelser er noget gætteri. Vi er interesseret i helt konkrete henvendelser fra folk, der eksempelvis ved nøjagtigt, hvad det er for nogle biler, gerningsmændene kørte i, siger Hans Erik Raben.
Efterforskningslederen er overbevist om, at der findes personer tæt på gerningsmændene, som ved, hvorfor det skete, og hvem der gjorde det.
– Når der er otte-ti gerningsmænd, nægter jeg simpelthen at tro, at de kan holde helt tæt. Når man har været med til så voldsomt et overfald, har man simpelthen brug for at tale med nogen, siger Hans Erik Raben.
Han fortæller, at den dræbte kendte personer i det kriminelle miljø, og at han også selv havde en dom for kriminalitet. Det ændrer dog ikke på, at politiet fortsat ikke har nogen idé om, hvorfor han skulle dø.
– Der er en episode i 2009, hvor han får en kortere fængselsstraf for noget selvtægt, efter at hans knallert er blevet stjålet. Han kender nogle kriminelle, men der er ikke noget, der tyder på, at han har været bandemedlem eller noget i den stil, siger Hans Erik Raben.
At politiet vælger at støtte familiens ønske om at udlove en dusør er højst usædvanligt, men i den konkrete sag er det altså blevet vurderet, at det er en god idé.
– Vi har haft mange lange snakke med familien, som ikke kan komme videre. De sørger stadig. Det er over et år siden, at de første gang sagde, at de ville udlove en dusør, og nu har vi besluttet, at vi gerne vil sætte rammen.
– Vi har lavet en nøje vurdering af for og imod, og vi har lavet en klar kontrakt om, hvordan vi gør. Det er ikke første gang, at vi gør det, men beløbets størrelse gør det alligevel lidt enestående, siger efterforskningslederen.
/ritzau/