Politiet: Uro på Nørrebro er ikke overstået


En mand fik angiveligt slag i hovedet med en knippel, og blødte fra ansigtet, han fik hurtig hjælp af andre på stedet. Han vidste ikke hvorfor han var blevet slået af politiet.

Hele dagen igennem har Nørrebro i København været præget af voldsomme uroligheder, og det ventes at fortsætte søndag aften og nat.

Det fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi.

- Situationen er lige nu, at det ikke er overstået, siger han.

Urolighederne brød ud, efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan afholdt demonstration på Blågårds Plads.

Paludan er stifter af det yderst islamkritiske parti Stram Kurs. Han skulle have afholdt sin demonstration i Mjølnerparken, men den blev i sidste øjeblik af uvisse årsager flyttet til Blågårds Plads.

Jørgen Skov fortæller, at urolighederne brød ud omkring klokken 14.20, da en person angreb Rasmus Paludan. Paludan blev herefter ført væk, men genoptog demonstrationen, inden han kort efter igen blev eskorteret væk.

- De første uroligheder var meget bredt funderet, og det var både unge og gamle. Det, der sker lige nu, er, at det drejer sig om områdets utilpassede unge og folk med bandetilknytning.

- Vi har ret mange ressourcer til steder i øjeblikket, og det vil vi fortsætte med at have i aften og natten igennem. Vi vil bringe det til ophør, siger han.

Ved urolighederne brugte politiet tåregas, der var ild i containere på gaden, og der blev kastet med brosten mod ordensmagten.

Undervejs trak en gruppe betjente deres tjenestevåben, bekræfter politiet.

- Vi har nogle civile betjente i området, der skal udpege nogle gerningsmænd til alvorlig kriminalitet. De føler sig trængte og trækker derfor deres våben og kommer væk, siger Jørgen Skov.

Han understreger, at der ikke blev afgivet skud.

I alt tre personer er blevet anholdt, men politiet forventer, at det tal kommer til at stige.

- I dagene, der kommer, vil vi efterforske angrebene og drage gerningsmændene til ansvar, siger han.

Den ene person er sigtet for at have angrebet Rasmus Paludan, en anden for at have angrebet politiet, mens den tredje er blevet anholdt for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

/ritzau/